ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση των οχημάτων συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού η αξιοποίηση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών που θα αφαιρεθούν από τα οχήματα επαναχρησιμοποιούνται για τη δημιουργία άλλων εξίσου χρήσιμων προϊόντων. Επίσης, για κάθε όχημα το οποίο ανακυκλώνεται αποφεύγεται η μόλυνση του περιβάλλοντος με την απόρριψη περίπου 10 κιλών ορυκτελαίου, 3 κιλών οξέων μπαταρίας, 7 κιλών μολύβδου, 40 κιλών εύφλεκτων ελαστικών, 1 κιλού αμιάντου και πολλών ακόμα άκρως επιβλαβών ουσιών.

 

Επιπλέον αποδεσμεύονται αρκετές εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις στάθμευσης που είναι κατειλημμένες από ακινητοποιημένα οχήματα και ανατροφοδοτούμε τη βιομηχανία με πρώτες ύλες, που προκύπτουν από την ανακύκλωση των διαφόρων μερών των παλαιών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Ναι, αφού είναι ακίνητο όχημα το όχημα σας, αποτελεί εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και κατά κανόνα δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Επομένως γιατί να το κρατάτε δεσμεύοντας χώρο;

Ναι μπορείτε να ανακυκλώσετε το αυτοκίνητο σας καθότι για την οριστική διαγραφή του οχήματος δεν απαιτείται βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το ΠΔ, αρμόδιος φορέας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ετσί για παρατημένα οχήματα θα πρέπει να επικοινωνούμε με τον δήμο ή την κοινότητα που ανήκουμε ωστε να απομακρυνθεί

Η ανακύκλωση του αυτοκινήτου σας δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτα! Σας προσφέρουμε δωρεάν μεταφορά του οχήματος σας στις εγκαταστάσεις μας και μπορείτε και να επωφεληθείτε οικονομικά από την ανακύκλωση του οχήματος σας.

Με την παράδοση του οχήματος σας, η εταιρεία εκδίδει «Βεβαίωση Παραλαβής». Μετά την κατάθεση των εγγράφων σας στο Υπουργείο Μεταφορών, θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά το Πιστοποιητικό Καταστροφής. Εάν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες η διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε ημέρες.

Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σας στο Υπουργείο Μεταφορών ή στην Εφορία. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις λόγω μηχανογραφικού λάθους από το Υπουργείο Μεταφορών δεν καταχωρείται η διαγραφή ενός οχήματος. Πρέπει άμεσα να προσκομίσετε στη ΔΟΥ σας το πιστοποιητικό καταστροφής ή μηχανογραφημένη κατάσταση οχήματος από το Υπουργείο Μεταφορών. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να σας εξυπηρετήσουμε.